Blockchain, e-sports en de toekomst van de olympische spelen

Met de olympische winterspelen achter de rug is het tijd om te kijken naar een iets andere tak van sport die iets te maken heeft met Blockchain. E-sports is de volgende golf van verandering in de wereld van sport en entertainment. Hierbij kijken massa’s van mensen naar twee (of meer) teams die een video spel tegen elkaar spelen. Dit wordt zowel in een stadion gedaan als online via een live stream. 

De e-sports community is groeiende. Deze verandering begon met “walkthroughs” en “let’s plays” waarin youtubers video spelletjes speelden van begin tot eind voorzien van hun commentaar. Andere mensen konden dan kijken naar hoe iemand een videospel speelt. Hieraan werd de mogelijkheid tot online gamen toegevoegd.

Een aantal jaren later ontwikkelde de gamer community nog meer tools en technologie. Voorbeelden hiervan zijn Steam en GOG.com, platformen die videospelletjes online distribueren. Discord en Twitch.tv zijn tools uit de recente historie. Discord is vergelijkbaar met Skype maar dan voor gamers. Twitch.tv is een soort YouTube waarin gamers zichzelf live kunnen streamen. De populariteit van deze nieuwe industrie is buitengewoon, zo keken meer mensen naar de seizoen 3 finale van het spel “League of Legends” via Twitch.tv dan naar de NBA basketball finales (32 miljoen in totaal). Deze populariteit was onder andere de reden dat Twitch.tv in 2014 overgenomen werd door Amazon voor bijna een miljard dollar.

Echter, er is een probleem met betrekking tot het gebruik van data die al deze computer games faciliteert. Voor het spelen van real time fantasy games bijvoorbeeld is het nodig dat er data in real time data wordt verwerkt. Ditzelfde geldt voor diensten die het mogelijk maken om te wedden op sportwedstrijden. Een juist framework voor het verwerken van deze data is echter nog niet beschikbaar. Hier wenst Eventum een oplossing voor te bieden.

De Eventum Blockchain

Eventum is een blockchain oplossing die het mogelijk maakt om op een collaboratieve manier deze data beschikbaar te maken. Zo zorgt het Eventum blockchain platform ervoor dat partijen niet meer afhankelijk zijn van derden voor hun data. Het platform is daarvoor afhankelijk van het netwerk dat verifieert of bepaalde data betrouwbaar is. Voor deze taak krijgen bijdragers aan het netwerk een beloning in de vorm van coins. Zo kunnen mensen die live bij een sportwedstrijd zijn verifiëren of een bepaalde assist daadwerkelijk is gedaan.

Laptop with graph Blockchain

De functionaliteiten van zo een netwerk lijken heel erg op de basisfunctionaliteit van de originele Bitcoin Blockchain. Hierin werden namelijk transactie door een gedistribueerd netwerk geverifieerd. Echter, het verschil tussen de originele Bitcoin Blockchain en Eventum is dat er nu ook andere “transacties” worden geverifieerd. Zo is het platform verder te trekken naar use cases binnen fake news analyse en emotieherkenning. Hierbij verifiëren mensen welke emoties er worden gedetecteerd door computer algoritmes.

Deze technologie bevindt zich nog in de beginfase. Dat laat niet weg dat Eventum grote potentie heeft om de drijfveer te worden van applicaties die een vraag hebben naar een betaalbare real-time data API, want dit is wat Eventum mogelijk maakt! 

Geïnspireerd?

Lees dan meer over de gave projecten die wij bij Milvum doen door hier te klikken!

Randy Tjin-Asjoe

About Randy Tjin-Asjoe