Het is 4 oktober en dat betekent: dierendag! Dieren zijn voor bedrijven altijd een grote inspiratiebron geweest voor logo’s en namen en dat is niet anders voor FinTech bedrijven. Cryptocurrency is hét buzzwoord van 2017 en vindt nu ook zijn weg in de mainstream media. Wij hebben daarom een aantal cryptocurrencies op een rijtje gezet met dieren als mascotte. Mocht je nog twijfelen waar je je geld in moet investeren, denk dan vandaag aan een van deze coins!

Dogecoin

Honden worden ook wel ‘a man’s best friend’ genoemd en dat is niet voor niets. Honden zijn namelijk de
meest trouwe viervoeters op aarde. De Dogecoin focust zich op één specifieke hond: Kabosu uit Japan. Deze hond van het Shiba Innu ras werd in 2013 razend populair op het internet en werd een meme. De Dogecoin werd in hetzelfde jaar als grap ontwikkeld en gelanceerd. De coin kreeg direct een grote en trouwe community en heeft inmiddels een market cap van bijna 115 miljoen dollar!

dogecoin cryptocurrency

TrueFlip

Dolfijnen worden beschouwd als een van de intelligentste zoogdieren op aarde en zijn daarnaast enorm sociaal. Zij redden soms zelfs mensenlevens! Trueflip is de eerste al werkende anonieme blockchain loterij waarbij het prijzengeld wordt uitgekeerd in cryptocurrency. Daarbij worden random hashes van Bitcoin blocks gebruikt om openbaar de lotnummers te trekken. Het doel van TrueFlip is om s’werelds populairste blockchain lotterij te worden en als dat gebeurt dan kan het prijzengeld oplopen tot meer dan 8 miljoen dollar aan Bitcoin. De TrueFlip coin (TFL) is op dit moment $0.64 waard.

Flipper cryptocurrency

Nyancoin

We gaan terug naar Japan, de broedplaats van veel memes en andere internetgekkigheden. De aartsvijand van de hond werd namelijk een van de bekendste memes op aarde: de Nyan Cat. De Nyancoin werd in januari 2014 opgericht en werd lange tijd genegeerd maar kreeg onlangs toch een market cap van 394.000 dollar. De Nyancoin is daarna weer flink afgegleden wat wellicht iets te maken kan hebben met de volgende boodschap op hun officiële website:

“Unfortunately, the original developers mysteriously disappeared a couple of months later, without any reason or explanation. It’s rumoured that they turned into Doges. Or something.”

nyancoin cryptocurrency

Pandacoin

We blijven in de Aziatische sferen. Tegelijkertijd met de Cryptokoorts die in april tot een hoogtepunt kwam hadden wij hier in Nederland onze eigen pandakoorts. De reuzenpanda’s Wu Wen en Xing Ya werden namelijk voor miljoenen euro’s naar Rhenen gehaald. Die panda is niet alleen het symbool van Rhenen maar ook verrassend genoeg die van de Pandacoin. De developers van de Pandacoin claimen dat de con AISIC-immuun is. Dit houdt in dat miners niet met speciale hardware grote hoeveelheden Pandacoin kunnen minen wat het netwerk eerlijker zou maken. De marketcap van de Pandacoin staat op bijna 900.000 dollar en ze kosten je een schamele $0.000027 per stuk.

pandacoin cryptocurrency

Cryptocurrency hype

Op dit moment lijkt de sky de limit en poppen de cryptocurrencies als paddenstoelen uit de grond. De blockchaintechnologie achter veel van deze currencies is vaak erg veelbelovend en zal hoogstwaarschijnlijk bepalen hoe wij in de toekomst met technologie omgaan. Tot die tijd is het wat mij betreft oppassen geblazen want de dot-com bubbel is slechts 17 jaar geleden gebarsten en zit er nu alweer aan te komen. Achter de cryptocurrencies zit de blockchain technologie. Meer weten over blockchain? Neem dan contact met ons op!

Randy Tjin-Asjoe

About Randy Tjin-Asjoe

Leave a Reply