Fotograaf Jimmy Nelson, JWT Amsterdam en Milvum bestrijden culturele homogenisering met autonome technologie

Op zaterdag 9 maart werd The Preservation Robot onthuld door fotograaf Jimmy Nelson tijdens het South by Southwest Interactive Festival in Austin, Texas. De Preservation Robot is de eerste autonome technologie ooit gemaakt om de homogenisering van de menselijke cultuur aan te pakken, vanwege de steeds toenemende verspreiding van de westerse cultuur op internet. De robot, die live op het podium van SXSW werd geactiveerd, verspreidt continu een groot aantal afbeeldingen van inheemse culturen op het internet, om het cultureel diverser te maken. De Preservation Robot gebruikt technologie – een van de dingen die de culturele diversiteit bedreigen – tegen zichzelf om een licht te laten schijnen op de inheemse cultuur. Dit is het antwoord van fotograaf Jimmy Nelson op homogenisatie.

Als technisch partner van J. Walter Thompson Amsterdam helpt Milvum Jimmy Nelson de wortels van de mensheid te behouden. Samen met JWT Amsterdam en Super Hero Cheesecake heeft Milvum een virtuele robot gemaakt om content van Jimmy Nelson via internet te verspreiden.

Wil je meer weten over deze case of de gebruikte technologie? Bekijk dan hier de officiele release van J. Walter Thompson Amsterdam of neem via onderstaand formulier contact met ons op .

Meer weten?

Neem contact op met Marco, of bel 070 205 5711


    Versturen

    Volg ons op

    Randy Tjin-Asjoe

    About Randy Tjin-Asjoe