Milvum en JWT Amsterdam reconstrueren de stem van Rembrandt

In de week van 25 februari is in het Rijksmuseum in Amsterdam de stem van Rembrandt onthuld. Met behulp van stemtechnologie en data heeft ING samen met verschillende experts een reconstructie gemaakt van de schildertechniek, het karakter, de taal en het stemgeluid van Rembrandt, een idee van J. Walter Thompson Amsterdam.

Milvum mocht als technische partner van J. Walter Thompson de technische invullingen realiseren van de face recognition technologie om van de portretten van Rembrandt zijn gezicht te reconstrueren wat weer doorvertaald kon worden naar een 3D model. Mede door de technologie van Milvum was men instaat om data te verzamelen die van cruciaal belang waren voor het generen van de stem.

Het resultaat: ‘De Rembrandt Tutorials’ gegeven door de ‘stem’ van de grootmeester ‘zelf’. In zijn eigen woorden, taal en uitspraak en met zijn eigen stemgeluid. Hierdoor kan Rembrandt ‘zelf’, 350 jaar na zijn overlijden, heel Nederland schilderles geven.

Wil je meer weten over deze case? Lees dan hier het volledige PR bericht of neem via onderstaand formulier contact met ons op.

Meer weten?

Neem contact op met Marco, of bel 070 205 5711


    Versturen

    Volg ons op

    Randy Tjin-Asjoe

    About Randy Tjin-Asjoe