Digitale Transformatie

De term Digitale Transformatie is hot. Blogs, vlogs, nieuwsartikelen van toonaangevende websites en bedrijven, maar ook de jaarverslagen van (grote) organisaties steken er geregeld over van wal. Digitale Transformatie betreft organisaties die techniek steeds opnieuw weten in te zetten, om waarde te creëren voor hun klanten, maar ook voor hun eigen organisatie en medewerkers.

Technologische ontwikkelingen gaan sneller dan ooit tevoren. Denk bijvoorbeeld aan recente ontwikkelingen op het gebied van Artificial Intelligence, Virtual Reality, Blockchain, of andere vooruitstrevende technieken. Om deze technische mogelijkheden in te kunnen zetten voor jezelf of jouw organisatie, is niet alleen begrip van de term “Digitale Transformatie” maar ook de uitwerking en impact daarvan, onmisbaar!

Milvum is gespecialiseerd in 3 specifieke pijlers binnen Digitale Transformatie:

Compelling Human Experiences
Optimizing Processes
Transforming Products

Voordelen van Digitale Transformatie
Uit onderzoek is gebleken dat Digital Masters (red: organisaties die zeer succesvol zijn op het gebied van Digitale Transformatie) gemiddeld 9% meer omzet genereren dan hun branchegenoten. Een enorm voordeel dat zij weten te behalen ten opzichte van hun concurrenten.

Daar blijft het echter niet bij. Wist je bijvoorbeeld dat Digital Masters gemiddeld 26% winstgevender zijn dan hun Branchegenoten?

Milvum - 26 percent

Compelling Human Experiences

Een perfecte Human Experience draait om de beste gebruikersbeleving voor jouw gebruikers te realiseren. Deze pijler focust op de klantervaring (Customer Experience), maar ook de mate waarin medewerkers van een organisatie (digitaal) empowered zijn om hun werk efficiënt en effectief uit te voeren (Employee Empowerment).

Tijdens de Jumpstart onderzoeken wij wat zij van jouw touchpoints verwachten, hoe zij deze willen gebruiken en wanneer zij dit doen. Overtref hun verwachtingen en vergroot het engagement van de gebruikers. Niet alleen door data of analytics, maar ook door het slim inzetten van nieuwe digitale kanalen en technieken, op plekken waar dit impact maakt. 

Optimizing Processes

Optimizing Processes focust op het optimaliseren van jouw kern bedrijfsprocessen. Vaak wordt het optimaliseren van bedrijfsprocessen door simpelweg manuele processen te digitaliseren al onder de noemer digitale transformatie geschaard. Echte digitale transformatie gaat echter niet over het domweg digitaliseren van processen.

De meest succesvolle digitale leiders van nu beseffen dat de hele manier van werken soms niet meer levensvatbaar is en opnieuw uitgevonden moet worden. Op deze manier is jouw organisatie beter bestand tegen verandering, worden service levels verbeterd, kosten verlaagd en worden middelen effectiever ingezet. Nieuwe technologieën zoals Artificial Intelligence kunnen hierbij grote impact hebben.

Transforming Products

De derde Digitale Transformatie pijler richt zich op het ontwikkelen van nieuwe business modellen, waarbij de huidige business disrupted wordt of een volledig nieuwe dienst of product wordt geïntroduceerd. Het doel is competitieve producten en diensten in een snel veranderende markt te leveren. Door een datagedreven aanpak kun je als organisatie snel inspelen op veranderingen in de markt. Hierdoor kun je jezelf onderscheiden van de competitie, nieuwe verdienmodellen ontdekken en data inzetten als een strategisch middel.

Zo heeft Bunq goed gekeken naar de verschuiving van bankieren naar digitaal bankieren en werd de eerste digitale bank van Nederland. Hun missie is dan ook: “Forget branches and queues, get immediate access whenever you need it.” Bunq heeft het doen van bankzaken getransformeerd in een digitaal proces en biedt haar gebruikers daarbij nieuwe mogelijkheden.

Milvum - lets connect


    Versturen

    Volg ons op